POTPUNI DEBAKL DODIKOVIH ODANIH LJUDI: Nosioci lista SNSD-a u ovim gradovima nisu osvojili najviše glasova…

Prvo mjesto na listi kandidata ne garantira da će nositelj liste osvojiti mandat u odboru, ali ako prva osoba s liste ostane ispod crte ili ako drugi kandidati dobiju veću podršku birača, to zasigurno predstavlja osnovu za unutarnju kontrolu stranke je li odluka na listi bila tačna.

Nositelji liste SNSD-a nisu osvojili najviše glasova u Bosanskoj Gradiški, Foči, Modriči, Srpcu, Bratuncu, Sokocu, Bileći i Čelincu, ali su osvojili mjesta u odboru.

Jovan Mišić u Modriči, Petko Rankić u Bratuncu i Jovan Golijan na Sokocu završili su na drugom mjestu po broju glasova, a Milenko Pavlović, nositelj liste SNSD-a u Bosanskoj Gradiški, treći po broju glasova, iza Zvjezdana Panića i Marko Šukal, baš kao i nositelj liste u Srpcu, Vladimir Gužvić, od kada je Radojica Vidović dobio više glasova s ​​petog mjesta, i Draško Momić, koji je bio zadnji na listi SNSD-a, i utrku završio sa najviše glasova.

Nositeljica liste u Foči, Vesna Rašević, bila je treća sa 649 glasova, a ispred nje bili su Veljko Marić sa 782 i Dejan Pavlović, koji je bio šesti na listi s 1.444 osobna glasa. Momčilo Zeljković u Čelincu i Ljubo Vuković u Bileći završili su na četvrtom mjestu po broju glasova.