POTPUNI RASPAD SISTEMA: Panične reakcije iz Dodikovih redova na zahtjeve Valentina Inzka, ovo ih je razbjesnilo…

“Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske insistirat će da visoki predstavnik Valentin Inzko “svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici” njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja s odlikovanjima ratnim zločincima”, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

Žunić Izjavio je da je Inzko poslao pismo klubovima poslanika u entitetskoj skupštini, te da su poslanici “pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao”.

– Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistirat ćemo i od predsjednika Narodne skupštine da se od Inzka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici – rekao je Žunić.

– Ako ovo ne razumije, ne znamo zašto je ovdje i šta uopšte radi u BiH, rekao je Žunić Srni.

Podsjećamo, visoki predstavnik Bosne i Hercegovine Valentin Inzko uputio je pismo rukovodstvu entitetskog vijeća Republike Srpske i svim predsjednicima klubova u NSRS-u u kojem traže da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.

Nakon pisma uslijedila je reakcija političkih stranaka u RS-u i ovaj put se čini da se slažu u jednom pitanju, a to je opravdanje za Inzkov ultimatum i odgađanje odgovora.