Poznati srpski general prozvao Vučića: “Imamo luđaka na čelu države, cijeli narod je u opasnosti”

“Ta stranka počiva na jednom čovjeku, to je kula od karata. On se bori. Nikad ne bih bio u njegovoj ulozi. Zadužio je svoj narod tako da ako bude počeo da vraća taj dug, zna se gdje će završiti, na nekoj doživotnoj robiji. A čak i stotinu doživotnih robija je malo za ovo što je on uradio sopstvenom narodu”, kaže general Božidar Delić o lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci, prenosi Slobodna Bosna.

Ovako govori general Delić, dugogodišnji saradnik Aleksandra Vučića i aktuelni zamjenik predsjednika u pokretu “Ljubav, vjera nada”. On bio je gost emisije “Bez ustručavanja” u kojoj je iznio mišljenje o predsjedniku Srbije.

“Ja čovjeka lično znam, tolike godine smo bili zajedno i on je jednostavno bio sklon tome i imao te određene, da kažem, psihičke probleme. Imao je jednostavno urođeni osećaj niže vrijednosti. Takvi ljudi su opasni kada dođu u poziciju. Kad imaš luđaka koji šeta ulicom, on je opasan za ljude koje sreće neposredno, ali kada imaš luđaka na čelu države – e onda je to opasno po cijeli narod i po opstanak te države”, rekao je Delić.

Inače, Delić je bivši funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS), bio je i član Srpske napredne stranke (SNS), a prošle godine je sa Nemanjom Šarovićem osnovao pokret “Ljubav, vjera i nada”. Kako su rekli ranije, njihov cilj nije samo rušenje aktuelnog režima, već prije svega “uređivanje sistema države”.