Pravi se da je bitan! / Vulić o Zvizdiću: Poziva na poštivanje prava kad je njemu to u interesu

Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekla je da se “Denis Zvizdić poziva na pravo i pravne postulate kada je to njemu u interesu i kada želi da se predstavi da je bitan, a ustvari je dio bošnjačkog političkog korpusa kojem je jedini cilj unitarna, bošnjačka BiH i ukidanje Republike Srpske”.

– Najglasniji u navodnoj borbi za vladavinu prava su oni koji krše sva prava i koji bi sve što nije bošnjačko da minimiziraju i eliminišu. Tako rade i kada je riječ o srpskim žrtvama. Prema njihovom rezonovanju, srpski sinovi sahranjeni na Malom Zejtinliku sami sebi su oduzeli život, izbjegli Srbi su svojevoljno napustili svoja ognjišta, a Bošnjaci su samo sebe branili – izjavila je Vulić za Srnu.

Rekla je Zvizdiću i svima onima koji se “navodno bore za poštivanje prava da za početak počnu da poštuju Dejtonski sporazum”.

– Ako želite dejtonsku BiH, onda počnite da uvažavate i Srbe, i Hrvate i Bošnjake i ostale. BiH nije bošnjačka, niti su Bošnjaci samo stradali u ratu i to vrlo dobro znaju i Bošnjaci, i njihove političke vođe, kao i sam Valentin Inzko, a vjerujem i samoproglašeni Christian Schmidt – kazala je Vulić.

Podsjetimo da je danas dr. Denis Zvizdić preuzeo je od Borjane Krišto dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u okviru redovne rotaciji.

Tom je prigodom podsjetio sve članove na njihove ustavne, pravne i poslovničke obveze te ih pozvao na odgovorno postupanje i djelovanje u skladu s postulatima vladavine prava.