Predrag Kojović poslije izbora u Mostaru: Irma Baralija je imala novu viziju ali za nju nije bilo sluha!

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da su savjetnici Naše stranke u Mostaru posljednjih dana bili pod ogromnim pritiskom.

Navodi da je pritisak bio posebno izražen u posljednja 24 sata.

“Posljednjih smo sedmica zaista bili pod velikim pritiskom, a posebno u posljednja 24 sata. Ponosan sam na naše vijećnice. Naša stranka ima principe, Irma Baralija je najzaslužnija za izbore, nudi novu viziju, ali za te ideje nije bilo sluha”, rekao je Kojović.

Zašto HDZ nije prihvatio prijedlog rotacije gradonačelnika?

“Neko ko malo duže razmišlja o Mostaru, prihvatio bi ga. Ko razmišlja o odlukama koje zahtijevaju 2/3 glasova prihvatio bi ovaj dogovor. HDZ nije prihvatio ovaj dogovor i nisu uspjeli u tome”, ocjenio je gost Dana uživo.

O odnosu sa SDP-om nakon događaja u Mostaru…

“To je udarac za BH Blok, ali odlučan sam učiniti sve da taj udarac nema implikacija na drugim područjima. Držat ćemo se svih odluka”, rekao je.

Mario Kordić iz HDZ-a BiH novi je gradonačelnik Mostara. Tako su odlučili delegati na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća. Glasanje je bilo tajno, a prvi pokušaj izbora, javnim glasanjem, je otkazan zbog kršenja Statuta.

Tek na trećem glasanju Kordić je dobio natpolovičnu većinu od 17 glasova, što mu je osiguralo mjesto prvog čovjeka grada na Neretvi. Njegova protivnik iz Koalicije za Mostar, Zlatko Guzin, imao je 16 godina. Dva su glasa bila nevažeća.