Pročitajte pismo bh. košarkašica: Ima onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepe riječi!

Košarkašice ženske reprezentacije BiH u zajedničkom pismu bh. javnosti zahvalile su se svim navijačima na velikoj podršci tokom Eurobasketa, ali uz poruku da im ne trebaju čestitke političara nakon što im ranije nisu pružili podršku, prenosi portal Klix.

One su se prije svega zahvalile na ogromnom broju poruka podrške koje su dobile tokom Eurobasketa uz poruku da javnost ne može ni zamisliti koliko im je značila ta emocija i podrška u najtežim trenucima.

Dalje su istakle da su ostale zapanjene količinom čestitki bh. političara sa svih nivoa vlasti, a koji ranije nisu izdvojili sredstva za njihove pripreme. Također su se dotekle i dočeka u Sarajevu uz poruku da ne žele ništa spektakularno, već da se taj novac proslijedi košarkaškim klubovima i školama košarke u BiH.

Njihovo saopćenje i obraćanje bh. javnosti prenosimo od početka do kraja.

“Dragi naši navijači, prijatelji i sugrađani,

Prije svega vam se moramo zahvaliti na ogromnom broju poruka podrške koje ste nam slali dok smo se na Evropskom prvenstvu borile da ostvarimo što bolji rezultat za našu domovinu.

Ne možete ni zamisliti koliko su nam značile te emocije kojima ste nas hranili, bili ste naša snaga u najtežim trenucima. Ovo što smo ostvarile poklanjamo svima vama u Bosni i Hercegovini, to je uspjeh svih nas.

Zajednički, bez ikakvih podjela, kako i treba biti. Nažalost, ima i onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepim riječima.

Bile smo zapanjene količinom čestitki političara s najviših nivoa vlasti, a koji predhodno nisu izdvojili ni pfeninga za naše pripreme. Da ne govorimo kako takođe od njih nismo dobile bilo kakvu nagradu za plasman na Eurobasket, kao ni za ulazak među najboljih osam ekipa Evrope. Raznih obećanja i inicijativa je bilo, ali očito je tek riječ o jeftinom populizmu, jer nikad nisu realizovana. Bez obzira koje bilo opravdanje za takav maćehinski tretman reprezentacije, nije u redu da političke poene na našem uspjehu grabe oni koji do jučer nisu htjeli ni da nas pogledaju.