Procurio snimak: Penzionerima po 20 KM da idu na skup podrške u Banju Luku?

Penzionerima iz pojedinih gradova Republike Srpske plaćeno je 20 KM da se organiziranim autobusom odvezu na skup “Sloboda” koji je jučer održan u Banjoj Luci.

To potvrđuje i video objavljen na Facebooku na kojem se vidi kako je vlast RS-a “mamila” brojne građane da dođu na Trg Krajine da podrže vlast i dignu glas protiv visokog predstavnika.

Mladić je pitao ko organizuje autobuse i ko može ići na što je dobio odgovor da se put ne plaća i da je plaćeno samo penzionerima po 20 KM za “sendvič”. Jedan od sagovornika mu je rekao da pita boračka udruženja da li će mu oni platiti.

Službeno iza skupa stajala je Boračka organizacija RS, ali je jasno da je vladajući režim dao logistiku i dao ideju za skup. Sudeći po organizaciji autobusa, promotivnom videu i poslanim porukama, to je savršeno jasno.

Nažalost, ovaj video pokazuje da su mnogi spremni podržati opasnu politiku koja je potkopala državu i Daytonski mirovni sporazum i destabilizirala cijelu regiju za 20 KM.

To su prepoznali i opozicionari koji nisu željeli prisustvovati skupu uz poruku da se radi o stranačkom skupu s ciljem guranja narod zbog kockarske politike Milorada Dodika, Željke Cvijanović i ostale svite.

U Banjoj Luci se okupilo nekoliko hiljada građana, a na skupu su se čule i prijetnje smrću viskom predstavniku Christianu Schmidtu, a skandalozna pjesma se pjevala u društvu lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice RS-a Željke Cvijanović.