PU Foča: Bojan Prodan je za nas i dalje jedini osumnjičeni za napad na povratnike kod Višegrada

Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada i dalje je jedini osumnjičeni za brutalno premlaćivanje, vezivanje i pljačku bračnog para Fadila i Ajše Memišević koji su se vratili u selo Omeragići kod Višegrada.

Ovo je za Klix.ba, nakon što je Prodan jučer pušten iz pritvora, potvrđeno iz PU Foča, kazavši da je pušten nakon 24-satnog zadržavanja.

“I dalje je Bojan Prodan glavni osumnjičeni za policijske službenike naše PU. Dalje će se preduzimati odgovarajuća vještačenja i prikupljaju se dokazi vezano za to krivično djelo i tu osobu”

Na pitanje da li postoji opasnost od bjekstva, budući da je Prodan već poznat policiji, iz Policijske uprave Foča odgovorili su da je poduzeo ono što je bilo u njihovoj nadležnosti.

“Prodan je povratnik u vršenju krivičnog djela. Ranije je osuđen za krivično djelo razbojništvo sa smrtnim ishodom Naša mjera lišenja slobode je završena i mi nismo u mogućnosti da dalje određujemo pritvor”, dodaju iz PU Foča.

Prodan je 2008. godine proglašen krivim za ubojstvo svog komšije, 73-godišnjeg Vučka Sarića iz izbjegličkog kampa Prelovo kod Višegrada.