Elma Elfić Zukorlić, jedna od supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, govorila je nakon konferencije koju je danas vodio Osama Zukorlić, njegov sin iz prvog braka, a na kojoj je iznio šokantne tvrdnje o smrti svoga oca.

Podsjetimo, Osama Zukorlić rekao je da su dva neovisna laboratorija u svijetu potvrdila da postoji velika vjerojatnost da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima odnosno hranom.

Nekoliko sati nakon konferencije, Elma Elfić Zukorlić poslala je priopćenje u kojem je navela da je njen sin Amir dobio poziv neposredno prije konferencije te da su uznemireni navodima o kojima ranije nisu imali informacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

“Moja djeca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni, također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo – saznali smo putem medija”, navodi Elma E. Zukorlić.

Dodaje kako će zatražiti obdukciju.

“Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, dodala je supruga Zukorlića.