Reporter HTV-a o izborima u BiH: “Najmirnije je… U HRVATSKOM ENTITETU”

O lokalnim izborima u našoj zemlji izvještavaju i mediji u susjednim državama, među kojima je i Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Za dnevnik HTV-a danas se iz Sarajeva javio Ivica Đuzel koji je kazao kako „deveti po redu poslijeratni lokalni izbori u BiH, evo ovdje u Sarajevu, protječu mirno“.

Ustvrdio je da će „sasvim sigurno na odaziv utjecati loša epidemiološka slika u BiH, iako su utemeljeni i mobilni timovi, njih 200-njak, kako bi mogli glasati oni koji to žele, a koji su zaraženi ili u izolaciji“.

U nastavku svog javljanja, Đuzel je kazao da u Doboju i Zvorniku od ranih sati ima incidenata jer promatračima nije dozvoljeno da budu prisutni na glasačkim mjestima, a potom je rekao:

– Najveća gužva je, doznajemo, u Banja Luci gdje se epidemiološke mjere, uopće, ne poštuju, a najmirnije je, nekako, u hrvatskom entitetu, stranke okupljenje oko Hrvatskog narodnog sabora, uz tek ponekog nezavisnog kandidata vjerujem da neće imati ozbiljnijih problema na lokalnim izborima. Zasigurno će najzanimljivije biti u etnički podijeljenom Stocu, a ono što nas očekuje je veliko finale 20. prosinca u gradu Mostaru. Naime, nakon godina i godina pregovaranja, SDA i HDZ dogovorili su politički okvir za provedbu lokalnih izbora u Mostaru…

Video pogledajte na ovom linku: http://vijesti.hrt.hr/678001/u-bih-otvorena-biralista-za-lokalne-izbore?jwsource=cl

avaz.ba