Rođeni istakli veliku zastavu Palestine i parolom se prisjetili vojne operacije “Jesen 94”

Navijači Veleža priredili su bogat asortiman navijačkih sadržaja tokom cijele utakmice mostarskog derbija protiv Zrinjskog, uključujući i veliku zastavu Palestine.

Nekoliko malih palestinskih zastava istaknuto je na svim tribinama od starta utakmice, no u nastavku susreta na sjevernoj tribini okačena je jedna od većih palestinskih zastava.

Navijački program pristalica Veleža bio je sadržajan i od samog starta utakmice. Osim bakljade, Red Army su priredili i koreografiju posvećenu Starom mostu, ali i veliku parolu za vojnu operaciju “Jesen 94”.

Riječ je o vojnoj operaciji čiji je plan bilo oslobađanje Podveležja i brda iznad Blagaja te rasterećenje Mostara od stalnog granatiranja. U njoj su smrtno stradala 82 pripadnika Armije Republike BiH.

“Neka im Bog oprosti, ali narod neće. Neka ih kletve stignu, nemali sreće. Zbog svih onih što sada nisu s nama, neka ih kroz život prate samo bol i tama. Jesen 94”, stoji u paroli Red Armyja posvećenoj vojnoj akciji čija se godišnjica obilježila prije dva dana (11. novembar).