Ovaj policajac priveden je netom nakon što je u rutinskoj kontroli zaustavio Mujagu Begića, supruga Mirzete Begić, zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić uhapšen.

Službenik Policijske stanice Istok Policijske uprave Tuzla Tarik Omerović i dsiciplinski je oslobođen nakon što je vraćen na posao po odluci Tužilaštva Posavskog kantona, potvrdila je za NAP advokatica Mirna Delalić.

Ovaj potez dokazao je da je obrana mladog Omerovića uvijek bila opravdana.

Ovaj policajac priveden je nedugo nakon u rutinskoj kontroli zaustavio Mujagu Begića, supruga Mirzete Begić, zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK.

Omerović je radio na kontroli prometa, a Begić je tvrdio da je prekoračio svoje ovlasti.

Nakon angažmana Federalne policijske službe, zatraženo je zadržavanje policajca, a slučaj je preuzeo kantonalni tužitelj Posavskog kantona.

Omerović se na posao vratio odlukom kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, ali postavlja se pitanje odgovornosti tužiteljice Mirzete Begić, koja je iskoristila svoje ovlasti, digla kompletnu “armadu”, tražila pritvor, da bi na kraju izgubila cijeli slučaj. Omerović slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu pa je njegovo hapšenje bilo veliki šok.