Sanja Vulić ima novu hit izjavu: Ne želim imati 200.000 glasova, ako nisam dio SNSD-a!

Sanja Vulić, nosilac odborničke liste SNSD-a za Gradsko vijeće Doboja, gostovala je u programu “U sred srijede” na televiziji Elta.

Tokom posljednjih nekoliko dana, kao predstavnik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH prozivana je da postigne slabiji rezultat u odnosu na izbore u novembru.

Prema nepotvrđenim, ali prebrojanim glasovima, Vulić je u novembru prošle godine dobila nevjerojatnih 22 245 glasova kao kandidatkinj za Gradsko vijeć Doboja ispred SNSD-a.

Na ponovljenim izborima osvojila je samo 4.782 glasa, što je oko 17.500 glasova manje.

“Kada je u pitanju razlika glasova, postoji prije svega velika razlika u izlaznosti u novembru i sada. Druga stvar nakon svih silnih pritisaka CIK-a koji su stavili na tapet samo ko je imao koliko pojedinačnih glasova, jer nisu imali valjan razlog zašto poništavaju izbore i svi smo vrlo svjesni bili da se radi o kompenzaciji da se ponavljanje uradi zbog Srebrenice, ali i želji Mirka Šarovića da se osveti Obrenu Petroviću i imajući u vidu da su oni samo apostrofirali pojedinačne glasove. Mi smo nakon odluke CIK-a da se ponove izbori u Doboju na svim svojim mjesnim odborima govorili našim članovima, a oni su dalje davali instrukcije po terenu, da se glasa samo za listu i da apsolutno niko od nas kao pojedinac nije bitan. Ja ne želim da imam ni 200.000 glasova ukoliko nisam dio SNSD-a”, rekla je Vulić.