Šarović o sastanku sa patrijarhom Porfirijem: “Rekao sam da visoki predstavnik nije potreban BiH i da nije ovlašten da nam donosi zakone”

“Za patrijarha srpskog Porfirija, je najvažnije da budemo razumni u svakoj odluci koju budemo donosili u narednom periodu i da uvijek vodimo računa o Republici Srpskoj, da je čuvamo i da je nikad ne dovodimo u pitanje”, naglasio je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući jučerašnji sastanak sa patrijarhom.

Šarović je naglasio da je patrijarh Porfirije od lidera u Republici Srpskoj želio da čuje kako razmišljaju o nametanju Inzkovog zakona.

– Na sastanku sam imao priliku da govorim u ime Srpske demokratske stranke i rekao sam da je naš stav principijalan kada je riječ o visokom predstavniku i da on nije potreban Bosni i Hercegovini, te da nije ovlašten nijednim pravom da nam donosi odluke i nameće zakone. Istakao sam i da je upravo SDS najviše pretrpio od visokih predstavnika u proteklom periodu – izjavio je Šarović u Novom Gradu.

On je rekao da je ovo najsloženija situacija od potpisivanja Dejtona i da je potrebno da promišljamo pametno.

– Mišljenja sam da nam ne treba avanturistička politika koja može da dovede u pitanje Republiku Srpsku i njene interese. Zbog toga smo pristali da budemo dio zajedničkog odgovora na nametanje od strane visokog predstavnika – zaključio je Šarović, piše Srpskainfo.