Šef SDS-a Mirko Šarović komentirao je političke događaje i razgovarao o potencijalnim planovima za budućnost.

– Malo ko može reći da je bila dobra godina, kako zbog pandemije, tako i zbog sloma gospodarstva. Govorim za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a RS prednjači. Bruto domaći proizvod je gori, sve će statistike pokazati da niko ne pita gospodarstvenike kako stoje, rekao je.

– Dobar program preduvjet je za dolazak na vlast, zbog čega smo ovih dana postavili temelje našem ekonomskom programu. Ovaj je program priprema detalja našeg rada, dodaje.

Ime Petra Đokića kao novog premijera RS?

Jedno od pitanja bilo je ko bi mogao prvi ‘letjeti’ s obzirom na promjene u igrama.

Polako sada već tragaju za izdajnicima u vlastitim redovima, što govori o tome da imaju unutrašnjih problema s tim da može biti loše ako “odstrijele” nekog i u javnosti to prikažu da su te “loše” izbacili i da mogu u punom kapacitetu da upravljaju resursima. To je loše. Mislim da onaj ko bi prvi mogao da “leti” je premijer. To bi mogao da bude epilog, ali to je samo moje razmišljanje, kaže on.

Preletači?

– Svi gledaju kada brod tone, razmišljaju kamo će ići. Oni koji su jednom preletjeli, što za njih znači početi ispočetka. Ponekad su važniji određeni ciljevi, rekao je Šarović o mogućim novim “lecima” na političkoj sceni.

– Svi bi željeli vidjeti potporu takve vlade i na entitetskoj i na državnoj razini, ali moramo vidjeti s kime i što ponuditi građanima. Moramo ozbiljnim ljudima ponuditi ozbiljne programe, dodao je.

– Mislim da je postojao važan kompromis između SNSD-a i lidera ove stranke.

– Pitanje nije trebaju li ići, već kako i kada zbog određenih prepreka. Vjerujem da će Vijeće ministara pasti, ne mogu reći kada, dodaje, piše N1.