SDA: Krivokapićeva tajna čestitka u povodu Dana RS pokazuje njegove skrivene i licemjerne namjere prema BiH!

Stranka demokratske akcije osuđuje čestitku koju je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio predsjednici entiteta RS Zeljki Cvijanović povodom neustavnog 9. januara.

“Činjenica da je novoimenovani premijer Crne Gore uputio čestitke povodom praznika, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i diskriminirajućim, ukazuje na temeljnu promjenu u pristupu crnogorskih vlasti prema Bosni i Hercegovini, unatoč porukama nove vlade da neće biti marioneta Beograda”.

Dodali su da, činjenica da je Krivokapić poslao čestitku potajno ukazuje na podmuklost njegovog stava i licemjerja, iako je uvjeravao sve da to neće poremetiti odnose u regiji, “simbolizira povratak na mala vrata kriminalne politike devedesetih”.

Pozvali su i ostale članove crnogorske vlade, posebno potpredsjednika vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, da pojasne radi li se o službenom stavu vlade ili samo o Krivokapićevom ličnom stavu.

“U svakom slučaju, odluka premijera Crne Gore da ne poštuje odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, čime se krši vladavina zakona u Bosni i Hercegovini, ne može proći bez štetnih posljedica po odnose dviju zemalja”, navedeno je iz SDA.