SDA: Milorad Dodik ponovo štiti interese Hrvatske i šteti BiH

Napad predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseru Turković zbog zaštite pristupa Bosni i Hercegovini otvorenom moru njegov je novi doprinos slabljenju položaja i interesa Bosne i Hercegovine i svih njenih građana .

Republika Hrvatska započela je proglašenje ekskluzivne ekonomske zone na Jadranu, s izuzetkom Bosne i Hercegovine, koja još jednom pokušava negirati pomorski status naše zemlje uz Pelješki most. Nakon što se ministrica Turković, na diplomatski način, bez želje za dizanjem tenzija u javnosti usprotivila tome, Dodik je stao u zaštitu Hrvatske, a protiv prava i interesa države zagarantiranih Konvencijom OUN.

Dodik je do sada mnogo puta pokazao da je spreman, u interesu susjednih država, izdati interese Bosne i Hercegovine, a upravo to sada čini, jer želi ugoditi Zagrebu. Ostaje i dojam da se pokušava osvetiti ministrici Turković za slučaj Ikona, iako je nanio ekonomsku štetu cijeloj Bosni i Hercegovini i svim njezinim građanima.

Milorad Dodik posljednja je osoba koja bi trebala tražiti da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odgovori ministrici Turković. U Tužilaštvo i pred Sud BiH morao bi ići on. Zbog protivustavnog referenduma, zbog propasti niza banaka u RS, zbog afere ikona, uvrede predsjednice CIK-a i brojnih drugih korupcionaških afera, navodi se u saopćenju SDA