SDA MOSTAR: “Nikakvi spinovi, naročito oni loši kojima se služi IRMA BARALIJA, ne mogu sakriti činjenicu da je IZDALA MOSTARCE”

Nikakvi spinovi, posebno oni loši koje koristi Irma Baralija, ne mogu sakriti činjenicu da je izdala Mostarce i Mostar te ga predala HDZ-u BiH, objavilo je Gradsko vijeće SDA Mostar.

– Ni njoj nisu pomogle izjave o navodnom dogovoru SDA i HDZ-a o “Čovićevim izbornim zakonima”. Izdajstvo bi mogla opravdati iz takvih razloga prije nego što je Naša stranka svojim glasovima dodijelila mjesto gradonačelnika HDZ-u. Tvrdnja da želi spriječiti učvršćivanje stava HDZ-a za pregovaračkim stolom tijekom pregovora o Izbornom zakonu, zakon koji ona poziva, od velike joj je pomoći za to, kako kaže, uzrokujući da HDZ ima razloga kao i njihovi glasači – navodi SDA Mostar.

Dodali su da bi umjesto loših izgovora Baralije Mostarcima trebala dati smisljeno objašnjenje zašto Mostar zapravo predaje HDZ-u, odnosno onima koji su odgovorni za kako kaže “kriminal” kojeg pokušava fakturisati SDA-u. Ono što ona kaže je “zločin” koji pokušava naplatiti SDA. Pozvana je, kao vijećnica Gradskog vijeća Mostara, da istraži sve nezakonite radnje koje su se, prema njezinim riječima, odvijale u proteklom razdoblju, jer prema Statutu Grada Mostara imate pristup svim informacijama i postupcima Gradske Vlada.

– Također je dužna objasniti zašto čistoću borbe Armije Republike Bosne i Hercegovine u obrani Mostara naziva “mitom” i i izjednačava je sa karakterom borbe koju je Haški sud označio kao udruženi zločinački poduhvat. Oni koji danas čuvaju tekovine časne odbrane i oni koji čuvaju tekovine UZP-a nisu “kulturološki u pet deka”, kako to Baralija tvrdi, već se radi o civilizacijskoj razlici. Ona je suzdržanošću dala podršku ovoj drugoj strani, “pet deka” odgovornijoj za to što Mostar danas nije grad kakav je trebao biti i kakav Mostarci zaslužuju – navode iz SDA Mostar.

Oni su i dalje obvezni objašnjavati Mostarcima zašto je napravila pauzu od sjednice Gradskog vijeća radi daljnjeg savjetovanja nakon njihova prijedloga o rotaciji gradonačelnika.

– Dalje se savjetovala, i s kim? Definitivno ne sa Koalicijom za Mostar, možda s HDZ-om? Hoće li se tijekom vikenda cijena glasova za gradonačelnika dodatno povećati? – pitali su u izjavi.