SDA: Naša stranka mora objasniti šta se desilo preko vikenda i čime ih je HDZ “ubijedio”

Predrag Kojović i Naša stranka moraju objasniti bh. javnosti što se dogodilo od petka – kada su SDA ponudili dogovor o Mostaru i prešli na mjesto gradonačelnika u ime Bh. Bloka, do ponedjeljka – kada su odlučili nastaviti suzdržavanje i na taj način omogućiti odabir kandidata HDZ-a, navodi se u priopćenju SDA.

Ono što SDA i javnost BiH očekuju od Naše stranke je objašnjenje jesu li njihov poziv predsjedniku Izetbegoviću i ponuda rotacije kao gradonačelnika Mostara bili licemjerni, sa nadom da će to biti odbijeno, kako bi se pronašao novi razlog za podzemnu potporu HDZ-a kandidata za gradonačelnika.

Od samog početka Naša stranka je pokušavala pronaći način da opravda odluku da apstinira na izborima za gradonačelnika Mostara i na taj način zapravo favorizira kandidata HDZ-a.

Mnogi su argumenti javno objavljeni iz Bh. Bloka, od “tajnog sporazuma između SDA i HDZ-a”, preko nepostojeće trgovine gradonačelnikom, prvo KCUS-a, a zatim i izbornog zakona. Svi događaji izneseni protiv SDA kasnije su odbačeni.

Bilo je jasno da između SDA i HDZ-a nije bilo dogovora, a svi pozivi bili su pokušaj skretanja pozornosti s činjenice da uvijek postoji koordinacija i dogovor između HDZ-a i Naše stranke – rekao je SDA.