SDA: Ne podržavaju svi Srbi Dodika, ali su mnogi suodgovorni za mržnju koju širi

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je očitu istinu kada je rekao da oni koji podržavaju Milorada Dodika trebaju promijeniti mišljenje, jer podržavaju politiku laži, vrijeđanja i blokada koja neće donijeti ništa dobro, čak ni Srbima.

U priopćenju se navodi da će i pored toga neki mediji i javnost, koji Dodika i Izetbegovića po svaku cijenu žele staviti u jedan koš, namjerno izbaciti riječi predsjednika SDA iz konteksta i pogrešno ih citirati.

“Na osnovu riječi koje Izetbegović nikada nije rekao, daju komentare i stvarne analize. Kada čak nije bilo moguće i nikada nije bilo moguće dati znak jednakosti između Izetbegovića i Dodika i politike koju vode. Nepobitno je da Milorada Dodika ne podržava čitav srpski narod, što vjerno dokazuju rezultati posljednjih izbora. Dakle, činjenica je da Dodik vrijeđa ne samo Bošnjake, već i one Srbe koji ne žele slijediti njegovu politiku vrijeđanja, mržnje i šovinizma “, rekli su.

Činjenica je također da Dodiku nije potrebna podrška cijelog srpskog naroda, on ga opskrbljuje, već samo politička većina, kako bi mogao vršiti vlast i ponašati se onako kako se ponaša.

“Činjenica je također da za njega glasa veliki broj glasača iz RS-a, koji dobro znaju da je njegova politika nasilna, šovinistička i zasnovana na vrijeđanju ljudi čija su djeca i porodice ubijeni. Nepotrebno je reći da ove činjenice ne vidite, ali puno je bolje da sve nacije ne gurnu problem pod tepih, ne imenuju ga i ne pokušaju ga riješiti, jer će svima u Bosni i Hercegovini biti bolje kada politike mržnje, poricanja genocida i stalne napetosti i sukoba, potpune nestane”, zaključuju.