SDP vs NS! Mijatović odgovorio Kojoviću: Sad bih ja tebe trebao pitati…

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, komentirao je sinoć na FACE TV, između ostalog, događaje oko izbora gradonačelnika Mostara, ali i reakcije Damira Arnauta i Sabine Ćudić o odnosima u BH Bloku i SDP-u.

“Izašli su iz Naše stranke dok je Damir Arnaut izašao i rekao da je Arman Zalihić igrač SDA, a isti taj Arnaut promijenio je tri stranke u tri godine, a Sabina Ćudić iz Sarajeva onako nešto krešti, u političkom smislu. Pa nije, bolan, Sarajevo Bosna i Hercegovina”, rekao je između ostalog Mijatović.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović reagirao je na njegovu izjavu na Twitteru rekavši: “Sram te bilo Vojine za komentar o Sabini Ćudić. Odvratno testosteronsko baljezganje.”

Vojin Mijatović nije ostao dužan Kojoviću pa mu je danas na Facebooku napisao:

“Vidim Predrag Kojović pita jel’ me sram što sam rekao da Sabina Ćudić krešti u političkom smislu!!!

Sad bih ja trebao pitati – jel’ te sram Predraže što Damir Arnaut reče da je Arman Zalihić SDA-ov igrač, što Sabina Ćudić reče da smo razvalili BH blok, ali neću te to pitati!

Sad bih te trebao pitati – jel’ sram tebe i Sabinu Ćudić sto dolazite u Banja Luku i vrbujete članove Glavnog odbora SDP BiH da pređu u Našu stranku, a nisam to nikad rekao javno, al’ neću te ni za to pitati – jel’ te sram Predraže!

Sad bih trebao pitati – jel’ te sram Predraže što tako ne reaguješ kada drugi javno vređaju Sebiju Izetbegović, Dušanku Majkić, Sanju Vulić, Željku Cvijanović….. jel’ to one nisu žene ili je samo Sabina Ćudić, neću te ni to pitati!

Sad bih te trebao pitati – jel’ te sram za Tuzlu i Gračanicu, ko je tada razbio BH Blok, ali neću te ni to pitati!

Neću te ništa pitati jer me ne interesuje previše da li te je sram ili nije, ali ću ti poručiti – BH blok je budućnost i nada za građane ove države, ali da bi to tako bilo moramo se poštovati i uvažavati, a svoje sujete spakovati u ladice, nema nedodirljivih Predraže, protiv nedodirljivih se borimo!

Na kraju ukoliko ti je stalo do BH Bloka prvo svojima objasni da razmisle pre nego što brutalno optuže moje drugove iz SDP-a sledeći put, jer možda neko mora da ćuti, ja nemam interesa da ćutim i sledeći put ću biti jos oštriji kada bilo ko napadne ljude iz SDP-a koji žive Bosnu i Hercegovinu.

Predraže, Sarajevo je moj glavni grad i prestonica, ali, bolan, nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina!!!

Manite se, Predraže, frustracija i elitizma, čeka nas zajedno bitka sa kriminalom i nacionalizmom, ljudi u celoj BiH očekuju to od nas.”