SDS: Dodikova priča o “mirnom razlazu” je opasna i možemo samo izvući “deblji kraj”

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Radović izjavio je danas da posljednja priča SNSD-a o navodnom “mirnom razlazu” uvlači Republiku Srpsku i narod u opasnu igru ​​u kojoj mogu samo izvući deblji kraj.

Radović je rekao da na ovaj način Dodik i SNSD žele povratiti svoj rejting među ljudima koji naglo padaju jer im slabo ko vjeruje.

“SNSD se već izgubio u nerealnim obećanjima počevši od Referenduma o Danu RS-a čiji rezultat nikada nije proveden, preko vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na RS u čijem su prenosu sa nivoa RS na nivo BiH učestvovali i isti potvrđivali, pa sve do najnovije priče o mirnom razdruživanju za koju nemaju podršku niti jednog relevantnog međunarodnog faktora”, istakao je Radović.

Naglasio je da će SDS svoju politiku temeljiti na provedbi Daytonskog sporazuma, koji je jamac mira u Bosni i Hercegovini.

“Zalagat ćemo se za bolju budućnost i prosperitet jer to je pravi put za nas i naš narod” naglasio je Radović.

Naglasio je da je politika koju vodi SNSD politika sukoba i povratka u prošlost i da nije dobra za RS.

“Ovdje radi i o pokušaju skretanja pažnje sa ekonomske situacije u RS-u koja postaje sve lošija. RS se nalazi na rekordnom nivou zaduženja sa dugom koji je po prvi put veći od duga FBiH. Gotovo sva javna preduzeća grcaju u dugovima i ne doprinose rastu prihoda u budžetu RS. Najnoviji val poskupljenja osnovnih životnih namirnica i do 50% pravi je udar na džepove građana koji sve teže žive”, podcrtava Radović.