SDS: Ne prihvatamo bonske ovlasti u potpunosti ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije

“Nismo čuli jasan stav Boračke organizacije Republike Srpske oko organizacije protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika. Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima” saopštili su iz SDS-a.

“Simptomatično je da je odluku o protestima saopštio portparol SNSD, što znači da iza ove ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla Republika Srpska i njen narod.” dodali su u saopštenju.

SDS je poručio da se “vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera.”

“SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlašćenja za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje Odluke o imovini. U potpunosti ne prihvatamo bonska ovlašćenja ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati Republika Srpska i njen narod.” stoji u saopštenju.

Povod za saopštenje je najava Boračkog udruženja RS za mirne proteste na Trgu Krajine izs kojij stoji vlast u RS-u.