Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, poslala je novogodišnju poruku građanima na Facebooku, zahvalivši se zaposlenicima KCUS-a na svemu što su učinili u ovoj teškoj i teškoj godini.

Poruku prenosimo u cjelosti

Zahvalila bih se svim zaposlenicima na KCUS-u zadnjeg dana 2020. godine. Bili smo sjajni u teškim uvjetima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našeg rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, sve osoblje koje je pomagalo, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas. Želim brz oporavak i oporavak svima koji su bolesni.

Zahvaljujem građanima na strpljenju i visoko discipliniranom ponašanju u teškim uvjetima epidemije. Zajednički smo se nosili s ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatih zemalja. Molim vas, nastavite ovako, možda malo bolje, sve dok vakcina uskoro ne dođe.

Želim svima koji žive na područjima Hrvatske pogođenim potresom da što prije nađu mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

Zahvaljujem medijima na preciznom i nepristranom izvještavanju. Hvala vam što ste mi pomogli da ostanem snažna i ustrajna u svojoj borbi za bolji zdravstveni sistem i ostvarim ciljeve koje sam postavila.

Danas, 31.12.2020. 267 uposlenika na KCUS čuvat će pacijente. Uvijek radimo u korist naših građana.

Svima želim zdravlje, sreću i uspjeh do 2021. godine.