Danas, 3. marta 2021. godine, Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, sastala se s veleposlanikom Ruske Federacije u Turskoj Igorom Kalabuhovom.

Ambasador Kalabukhov je ministrici Turković uputio zvanični poziv ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova da posjeti Moskvu. Planirano je da posjeta bude upriličena krajem 2021. godine povodom 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Ministrica Turković zahvalila se ministru Lavrovu na pozivu i istakla da će ovaj posjet biti prilika za razvoj odnosa i suradnje dviju zemalja na raznim poljima, a prije svega na području ekonomije i kulture.

Sugovornici su se složili da je posjet, organiziran u povodu 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa, prilika za potpisivanje brojnih sporazuma i memoranduma, čije će se pripreme proučavati sljedećih mjeseci.

Veleposlanik Kalabukhov naglasio je da postoje brojne mogućnosti za jačanje odnosa u svim područjima od interesa za obje države. Također je podsjetio na interes Ruske Federacije za otvaranje kulturnih centara u Bosni i Hercegovini koji će doprinijeti razvoju kulturne suradnje.

Tijekom sastanka istaknuto je da će obje strane započeti pripreme za posjet Moskvi u narednom razdoblju.