Situacija je kritična: BiH danas broji skoro hiljadu novozaraženih, veliki broj smrtnih ishoda

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata testiran 3.341 uzorak. Od tog broja testiranih uzoraka, 961 uzorak bio je pozitivan na koronavirus. Ovi brojevi novoinficiranih ljudi predstavljaju novi crni rekord za našu zemlju 2021. godine.

Na razini cijele Bosne i Hercegovine, u posljednja 24 sata, zabilježeno je 19 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa.

FEDERACIJA BIH

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljeno je 2.344 uzorka, od čega je 638 pozitivnih na SARS-CoV-2.

Registrirani su novi slučajevi u svim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljeno je 14 novih smrtnih slučajeva.

Do danas je u Federaciji Bosne i Hercegovine izliječeno 78.565 pacijenata. U prošlosti se oporavio 241 pacijent. Trenutno je aktivno 7.056 pozitivnih slučajeva za SARS-CoV-2.

REPUBLIKA SRPSKA

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata testirano je 997 laboratorijskih uzoraka, a kod 323 osobe potvrđen je novi virus korone.

U protekla 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva u kojima je potvrđena prisutnost virusa korone. Riječ je o starijim ljudima iz Doboja, Srebrenice, Teslića i Kotor Varoši.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 44.609 slučajeva koronavirusa, a umrlo je ukupno 2.282 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus.