Skandalozna izjava Jelene Trivić: Banja Luka je najzapadnija srpska prestonica, ona je dostojna ove titule

“Gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, rukovodstvu Grada i svim građanima Banjaluke, upučujem iskrene čestitke povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluka” saopštila je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić, očigledno zabraovljajući da je po Ustavu BiH glavni grad manjeg BH entiteta Sarajevo.

Ističe da je Banjaluka grad koji je kroz istoriju pokazivao svu svoju širinu prihvativši mnoge koji su silom prilika došli u njega i ostali ovdje.

“To je grad koji je jednako tako prihvatio i sve one koji su došli u njega iz želje da ovdje ostanu, rade i stvaraju porodice. Banja Luka ima divne ljude, Banja Luka ima dušu, vjerujem da su se svi koji su ovdje ikada bili u to uvjerili. Na nama je da je svi zajedno gradimo i činimo boljom. Banja Luka je najzapadnija srpska prestonica, u kojoj svako može naći svoje mjesto pod ovim nebeskim svodom. Zato je ona dostojna ove titule”, rekla je Trivićeva, dodajući i to da je  “Republika Srpska naša najveća pobjeda dvadesetog vijeka i zajedno sa Banjom Lukom stub našeg postojanja, slavne prošlosti i vjerujemo svijetle budućnosti”.