Skandalozno: Dodik u društvu Eleka i Kusturice zapjevao četničku pjesmu posvećenu ratnom zločincu Draži Mihailoviću

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik napravio je danas još jedan skandal, ovaj put je pjevao u društvu reditelja Emira Kusturice i svog odanog kadra, Nedeljka Eleka, direktora Sarajevo-gasa Istično Sarajevo, četničku pjesmu “Od Topole pa do Ravne gore”, posvećenu ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata Draži Mihailoviću..

Dragoljub “Draža” Mihailović, poznat i kao Čiča, bio je četnički general koji je u Drugom svjetskom ratu vodio jugoslavensku kraljevsku vojsku u otadžbini. Nakon rata jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog saradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnih zločina, uglavnom počinjenih protiv bošnjačkog stanovništva u Bosni.

Strijeljan je 18. jula 1946. u Beogradu, na lokalitetu Lisičji Potok, nekih 200 metara od bivše Kraljevske palače u Beogradu. Mjesto gdje je pokopan nikada nije otkriveno.

Međutim, vladajući režim u Srbiji Aleksanadra Vučića je rehabilitovao Mihailovića 2015. i veći dio tamošnje javnosti, ali i u entitetu RS, doživljava ga kao borca protiv nacizma, što je ništa drugo do historijska laž.