SKANDALOZNO: Draško Stanivuković Beograd nazvao svojim glavnim gradom, a BiH…

Za Dodika je kazao da je potpuno izgubio kompas, ali mu je zamjerio što ga na svečanosti otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji nije pozdravio, nije mu uzvratio pozdrav.

Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je u posjeti Beogradu više spornih poruka. Stanivuković je, gostujući na K1 televiziji, kazao kako je “Beograd naša najveća prijestolnica te da svaki naš čovjek, pravoslavac, ima prema njemu posebnu emociju”.

“Ja to mislim, ja to osjećam, to je moje. Beograd je moja prijestolnica, glavni grad, centar”, izjavio je on, a na pitanje voditeljice kako graditi dijalog ako ne priznaje državu u kojoj živi, kazao je kako priznaje republiku Bosnu i Hercegovinu, koja se sastoji od dva entiteta i da on to ne dovodi u pitanje.

Najavio je promjene u Republici Srpskoj te kazao kako “bez obzira ko vodio naše zemlje, Republiku Srpsku i Srbiju, bitna je saradnja”.

Za Dodika je kazao da je potpuno izgubio kompas, ali mu je zamjerio što ga na svečanosti otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji nije pozdravio, nije mu uzvratio pozdrav, piše Klix.ba.

“Pogledao me pogledom koji želi najgore, ali to je njegovo pravo. Gledao me pogledom unezvijerene zvijeri”, opisao je Stanivuković “susret” s Dodikom.