SKANDALOZNO: Nakon poništenih izbora u Srebrenici Grujičić pozvao na otcjepljenje Republike Srpske!

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je Srni da je “nakon pritisaka i harange posljednjih mjeseci današnja odluka suda Bosne i Hercegovine o odbacivanju žalbe na odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o poništavanju izbora u se Srebrenica i Doboju bila očekivana.”

Žalili smo se i unaprijed znali da će takvu odluku donijeti politički korumpirani, pristrani i antisrpski sud u Bosni i Hercegovini. No, imali smo minimalnu nadu da će savjest i profesionalnost sudaca težiti pravednoj odluci i odbiti neopravdanu odluku o poništavanju izbora u Srebrenici, ali očito nema savjesti, profesionalnosti ili odgovornosti u ovom sastavu Sudbenog vijeća – rekao je Grujičić.

Dodao je da se pokazalo da je to politički sud za kažnjavanje Srba na svim područjima.
Ovu odluku CIK-a, kao i današnjeg suda u Bosni i Hercegovini, smatra skandaloznom i sramotnom, dodajući: “Pokazano je da pravnim nasiljem srpski narod oduzima prava, ukida prava i izbornu volju i postiže bošnjačke ciljeve i prijetnje koji smatraju da Srbima nije mjesto u Bosni i Hercegovini.”

Prema njegovim riječima, ovo je politička poruka koja se mora slušati u stavovima Bosne i Hercegovine i da srpski narod nema pravo izbora s čime se Srbi nikada neće pomiriti.

– Ove skandalozne, pristrane odluke pokazuju da Bosna i Hercegovina ne izgleda kao država i da se Republika Srpska mora osamostaliti jer nema života s onim koji umanjuje, osuđuje i zanemaruje sve što je srpsko, te žele nametnuti apsolutnu vlast i zakone koje udovoljavaju samo Bošnjacima – rekao je Grujičić.

Govoreći o daljnjim aktivnostima, objasnio je da će pripreme za ponovni nastup lokalnih izbora u Srebrenici započeti odmah.

– Još ćemo uvjerljivije pobijediti na reizborima i onda započeti parnicu protiv onih koji su neodgovornim odlukama paralizirali rad općine i nisu izvršavali svoje obveze zbog neusvajanja proračuna i drugih odluka za izradu novog izvješća – rekao je Grujičić.

21. januara CIK Bosne i Hercegovine poništio je izbore u Srebrenici i Doboju koji su se održali 15. novembra 2020.