screenshot: N1

Begija Smajić, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, danas je, kako je rekla, pozvala “političke predstavike srpskog naroda da skinu teret sa pleća svog naroda koji nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine”.

“Ne želim da doživim sudbinu majke Hatidže, a moja djeca sudbinu njene djece, a moj muž subinu njenog muža. Pozivam političke predstavike srpskog naroda da skinu teret sa pleća svog naroda koji nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine kako bi nam djeca živjela bez mržnje u miru i slozi”, poručila je Begić.

Istaknula je da djeca u Srebrenici kojim predaje pokazuju da je to moguće, ali političari su stalno zbunjeni njihovom retorikom, a nemaju pravo da to čine.

Podsjetimo, u tijeku je sjednica NSRS na kojem se raspravlja o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Republike Srpske i donošenju zakona o neprihvaćanju odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, a koja se odnosi na zabranu negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca. Sjednica je zatvorena za javnost.