Vlado Đajić: “Smjena Dodik bi izazvala nesagledive posljedice i RS bi vjerovatno morala ići u pravcu opstanska srpskog naroda”

Smjena Milorada Dodika ne smije biti realizovana jer bi do izazvalo nesagledive posljedice po Republiku Srpsku, koja bi nakon toga vjerovatno morala ići u drugom pravcu, rekao je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a grada Banja Luke, komentarišući najave bošnjačkog člana predsjedništva Šefika Džaferovića, da će od Christiana Schmidta tražiti smjenu srpskog člana predsjedništva.

Navodeći kako je u BiH je bilo dosta nelogičnih i nepotrebnih odluka, “a naročito tih koje ne donose pomirenju i unapređenju života svih stanovnika u BiH”, Đajić je rekao da lično “smatra i vjeruje da to takve odluke neće doći, a i ne smije doći”.

– To bi izazvalo nesagledive posljedice i vjerovatno bi Republika Srpska morala ići u drugom smjeru, odnosno smjeru koji bi vodio očuvanju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Iskreno se nadam da neće do toga doći, ali istovremeno Srbi moraju imati odgovor na to i svi stati iza Milorada Dodika, rekao je Đajić.

Đajić dodaje da Srbi polako počinju da shvataju sve zamke koje su im nametnute i postavljene iz Sarajeva.

– Dosta je velika osvješćenost srpskog naroda. Ovih dana obilazim mjesne zajednice i imamo mjesne izborne konferencije i vidim da narod polako shvata šta se dešava u BiH i da shvata da je Milorad Dodik jedna centralna figura, vožd Srba sa ove strane Drine, kao što je to Vučić u Srbiji i da srpski narod shvata da se oko njih dvojice mora okupiti ako žele da opstanu na ovim prostorima, izjavio je Đajić za ATV.

Želje političkog Sarajevu su, kaže Đajić, da se napravi muslimanska BiH, gdje su oni dominantni i gdje će o svemu odlučivati “i da imamo ono što smo imali prije, a to je zaustavljen razvoj svih srpskih krajeva”.

– Ono što je naša prednost, mi želimo svima dobro, ne gledamo ko je koje nacionalnosti i mi imamo čojstvo gdje čuvamo druge od sebe i to je naša velika vrlina. Ja imam veliki broj prijatelja svih narodnosti i želim da svako dobije ono što zaslužuje, a ne da se centralizuje ova BiH. Moja želja i želja svih Srba je da više nikad ne dođe do rata i da ovdje sve sukobe izbjegnemo, ali naravno ne na uštrb nas Srba, rekao je Đajić za ATV.