Sporna Konakovićeva izjava izazvala žestoke reakcije: Sad gledajte kako se Bosna pretvara u vučićevsku Srbiju!

Lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković jučer je na pres-konferenciji u Sarajevu kazao svoje viđenje kako riješiti nagomilane probleme sa kojima su suočavaju javni emiteri u našoj zemlji.

“Dugoročno rješenje očekujemo kada u menadžmentima oba javna emitera, i FTV-a i BHRT-a, budu sjedili ljudi koji rade onako kako politike Trojke od njih traže”, izjavio je Konaković.

Ovakav odgovor Konakovića izazvao je žestoke reakcije u domoćoj javnosti budući da direktno implicira namjeru da se javni emiteri u našoj zemlji stave pod političku kontrolu, prenosi Slobodna Bosna. U nastavku prenosimo neke od reakcija:

“Odavno govorim da je autoritarizam Orbana i Vučića stvarni ideal relevantnog dijela trojkaških struktura. Sanjaju diktaturu dok govore da nas ‘vode u Evropu'”, kazao je univerzitetski profesor Vahidin Preljević.

“Kad se susretnu Aleksandar Konaković i Almedin Vučić”, sarkastično je poručio novinar Dragan Bursać.

“Sada gledajte šta je režim i šta su režimski mediji. Gledajte kako se Bosna pretvara u vučićevsku Srbiju, jer ovaj govori o promjeni sistema. Doduše, tako smo birali – pa makar bilo gore – zar ne?”, poručio je univerzitetski profesor Adnan Ibrahimović.

“Sad bih mogao napisati, zamislite da je ovo rekao predsjednik neke stranke koja ne pripada Trojci, međutim to je već izlizano. Obožavatelji Trojke to mogu lako zamisliti, i nije ih briga, jer oni promjene nisu ni htjeli, oni su htjeli da se dočepaju vlasti i kradu, zapošljavaju i prijete”, poručio je Albin Zuhrić, zvaničnik DF-a.