Sramna poruka Izetbegoviću iz RS-a: Prihvati istinu da je za krvave događaje u BiH kriva Islamska deklaracija tvoga oca Alije!

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Milimir Vujadinović poručio je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta, te da bi Bakir Izetbegović trebalo da “prihvati istinu da je za krvave sukobe devedesetih godina prošlog vijeka u BiH najveći krivac Islamska deklaracija Alije Izetbegovića”.

– Bakir Izetbegović bi trebalo da prihvati istinu da je za krvave događaje iz devedesetih u BiH dobrim, možda i najvećim delom, kriva fundamentalistička Islamska deklaracija njegovog oca Alije, koji je bez pogovora bio spreman da žrtvuje mir u BiH zarad postizanja ciljeva iz tog akta – rekao je Vujadinović Srni, reagujući na izjave Bakira Izetbegovića, koji je potez Crne Gore o usvajanju rezolucije o Srebrenici ocijenio “čojstvom”, a kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na taj potez nazvao prikrivanjem zločina devedesetih.

Vujadinović je rekao i da će Izetbegović “morati da prihvati istinu da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta i da nikakav spin sarajevske političke čaršije neće moći da promijeni tu činjenicu”.

– Najteža istina koju će morati da prihvati i najgorča pilula koju će sledbenik ideja Islamske deklaracije morati da proguta jeste ta da je Srbija koju vodi Vučić uspešna država, koja nezaustavljivo grabi napred. To, nažalost, nije slučaj sa državom u kojoj Bakir Izetbegović predstavlja trećinu vlasti i time zarobljenu u prošlosti drži i BiH i sve njene narode – naglasio je Vujadinović.

On je poručio da Izetbegović “neće i ne može da odlučuje o jedinstvu srpskog naroda, sviđalo se to njemu ili ne”.