Sramotna izjava Čedomira Antića: U Bosni se stvara etnički čista velika “bošnjakija” ili muslimanija u kojoj je Naser Orić heroj

Znlo se da se u emisiji „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića može očekivati sve i svašta. Tako smo prošle sedmice svjedočili šovinističkim ispadima historičara Čedomira Antića na račun državljana Bosne i Hercegovine, nacionalizme, šovinizme, friziranje povijesti… piše Slobodna Bosna.

No, toliku količinu mržnje iz Srbije, obmanjivanja javnosti i gnusnih laži, odavno nismo vidjeli kao sinoć, kada je u „Ćirilici“ gostovao beogradski profesor Zoran Ćirjaković.

Ćirjaković je, naime, govorio o tobožnjoj selektivnoj političkoj pravdi haških presuda i navodnom problemu u selektivnosti dokaza, a sve je potkrijepio izmišljenim tvrdnjama da su zapadne vlade i obavještajne službe dostavljale takve dokaze tužilaštvu.

„Mi smo dobili selektivnu politizovanum političku pravdu koja u Bosni treba da se iskoristi za stvaranje etničke i što čistije velike bošnjakije ili muslimanije, gde je Naser Orić heroj. Pošto nije pravosnažno osuđen. Srebrenica je poslednje utočište autošovinističkih protuva u Srbiji. Ja sam rekao da to jeste tamna strana naše istorije, a to što nije ni približno toliko tamna kao što tvrdi para sud i neki drugi ljudi ta definicija genocida je toliko široka i besmislena da je to verovatno po tome i genocid. Beg u Srebrenicu kao azil za moralne nakaze ne govori ništa o Srebrenici i veličini naše sramote što su neki Srbi tamo ubijali uglavnom zatvorenike koji su se predali, ali nije isto kada vi ubijate ili odvozite autobusima pa se oni ne vrate na neku farmu , ili kada uhvatite ljude koji su pucali u šumi dok im nije nestalo municije na putu ka Zvorniku i tadašnjem Šešeljevu koji je na pola puta“, kazao je Zoran Ćirjaković profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Pogledajte kakvim se sve sredstvima beogradski intelektualci služe, kako bi naciju pokušali zadržati u stanju hibernacije, negiranja genocida i mržnje prema drugima i drugačijima.