Sramotno: Dvije ambasade BiH za 11. juli nisu spustile zastave na pola koplja

Ambasade Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi nisu ispoštovale instrukciju Ministarstva vanjskih poslova BiH o spuštanju zastava na pola koplja, kako bi 11. juli dostojanstveno bio obilježen i odata počast žrtvama genocida u Srebrenici, saznaje Radiosarajevo.

Informaciju da u Washingtonu nije ispoštovana ova instrukcija prenio je Erol Avdović, novinar i politički analitičar, dok je skandal u Kanadi javnost izvijestio Institut za istraživanje genocida Kanada.

Objavu novinara Erola Avdovića objavljujemo u cijelosti:

“ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE U WASHINGTONU NIJE SPUŠTENA NA POLA KOPLJA UNATOČ PRIMJEDBAMA – Upravo prije nekoliko trenutaka (15.45 po lokalnom vremenu) sam dobio sliku zastave Bosne i Hercegovine ispred Ambasade BiH u Washingtonu koja očigledno nije spuštena na pola koplja. Prema potvrđenim saznanjima iz BH diploomatskih izvora – Ministarstvo Vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izdalo je jasne instrukcije da se državne zastave istaknu na pola koplja u BH.

Diplomatskim predstavništvima širom svijeta – povodom 11. jula – Dana kada se obilježava genocid u Srebrenici. To je ona ista poderana zastava (javlja moj izvor iz Washingtona) dakle stara i nepromjenjena, iako su lavine kritika uz odgovarajuće fotografije već upućene od strane bh.medija na račun šefa ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu ambasadora Bojana Vujića.

No, on i ostalo osbolje Ambasade se očito oglušilo o zahtjeve MVP BiH iz Sarajeva, kao i primjedbe javnosti. Dodatno ću komentirati ovu vijest, a zasad je samo reporterski dostavljam”, napisao je Avdović.