SRAMOTNO PONAŠANJE MILORADA DODIKA: Ne želi da se izjasni o Komšićevom prijedlogu da Vijeće ministara dostavi izvješće o donacijama za migrantsku krizu

Na cjelodnevnoj telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije se želio izjasniti o prijedlou Željka Komšića da naredi Vijeću ministara BiH da dostavi izvješće o ukupnim doniranim sredstvima, opremi i novcu koje je doniralo Predsjedništvo BiH između 01.01.2020 do 31.12.2020 za azilante, izbjeglice i migrante u BiH od strane EU i drugih međunarodnih i domaćih organizacija, stoji u saopštenju iz Kabineta člana Presjedništva BiH Željka Komšića.

Komšić je, naime, zatražio da se izdvajanja od strane institucija iz BiH, entiteta, kantona, gradova i općina prikazuju zasebno u ispunjavanju ove obveze.

Prema Komšićevom prijedlogu, Predsjedništvo BiH naložit će Vijeću ministara da u roku od 15 dana podnese izvješće o ukupnim utrošenim sredstvima.

Uz to, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi komentirati prijedlog da Oružane snage Bosne i Hercegovine pruže pomoć civilnim vlastima u gradu Bihaću.

Prema izvještajima iz Komšićevog ureda, prijedlog se odnosi na privremeno uključivanje inženjerijskih jedinica OS BiH u sanaciju pristupne ceste duge 4000 i široke četiri metra na području kampa Lipa.