Stanivuković kao i prethodnici! Pričao o glomaznoj administraciji a bez konkursa zaposlio 13 službenika!

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković od stupanja na dužnost do danas zaposlio je 13 državnih službenika u uredu gradonačelnika, a ni u jednom slučaju nije raspisan javni natječaj, unatoč činjenici da bilo je jedno od njegovih ključnih obećanja dok je bio kandidat za gradonačelnika.

Prema javno dostupnim podacima, većina novih zaposlenika aktivisti su iz njegove predizborne kampanje, uključujući nekoliko kandidata PDP-a koji se nisu uspjeli izboriti za mjesto u novom sazivu Gradske skupštine, piše atvbl.com.

U prosjeku, otkako je preuzeo dužnost gradonačelnika, zaposlio je novog zaposlenika svaka dva dana, u trenutku kada je javno izjavio da da u gradskoj upravi Banja Luke ima 200 uposlenika viška.

Prema zakonu, Stanivuković je kao gradonačelnik imao diskrecijsko pravo unajmiti šefa ureda, kao i njegove osobne savjetnike, bez konkurencije.

Prema ljestvicama plaća, njihova plaća iznosi nešto više od 2.000 KM, što je plata Stanivukovićeve tajnice Milice Stojisavljević.

Predizborno obećanje da će raspisivati javni konkurs za, kako je svojevremeno tvrdio, zaobišao je kad je zaposlio sve ostale nove radnike u kabinetu, i to: Milana Vučenovića (pravnika sa diplomom Univerziteta za poslovne studije), Milicu Stojisavljević (nastavnicu sa diplomom Nezavisnog univerziteta), Nikolinu Mušić (ekonomista sa diplomom “Prometeja”), Vedrana Radivojevića (komunikolog, završio “Komunikološki koledž”), Olgu Babić (maturant Gimnazije), Sašu Čekrliju (novi šef protokola), Ognjena Savanovića, (tjelohranitelj, diploma Ugostiteljske škole), Nebojšu Drinića (zaposlen kao koordinator za regionalnu privrednu saradnju, maturant Gimnazije), te vozača Aleksandra Stojadinovića.

Od pobrojanih, na proteklim izborima, kandidati za odbornike PDP-a bili su Ognjen Savanović, Saša Čekrlija i šef Izbornog štaba Nebojša Drinić. Pored njih, prema sazanjima ATV-a, ovih dana je posao obezbijeđen i za još jednu kandidatkinju PDP-a, i to Tanju Palačković, koja je počela da radi u Kanceleriji za građane, a koja se nalazi u sastavu kabineta gradonačelnika.