Stanivuković prokomentarisao Dodikove psovke: “Našem narodu ne treba kočijaš, nego državnik…”

“Našem narodu ne treba kočijaš, nego državnik kome je stalo do interesa svog naroda, a narod će svojim masovnim dolaskom na tribine opozicije u Кozarskoj Dubici reći jasno šta misli o primitivnim izjavama i psovkama koje su upućene od strane predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, kao i o kriminalu koji se dešava, a o kome se šuti godinama.”

Komentar je to gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a, nastavio po starom dobrom običaju i sinoć u Bosanskoj Dubici na sav glas psovao Pericu Bundala.

Podsjetimo još jednom šta je rekao lider SNSD-a u Bosanskoj Dubici.

“Neku veče gledao sam Pericu Bundala u emisiji kaže sada je Kozarska Dubica prestala da bude bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju onaj Bundalo”, kazao je Dodik, nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz.

Bundalo je zatim kazao da Dodikov istup “smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u našoj demokratskoj praksi, gde drugo i drugačije mišljenje, iskazano skladu sa moralnim normama, nailazi na brutalnu reakciju”, piše Radiosarajevo.

“Ne želim koristiti političku scenu niti medijski prostor za poruke Dodiku niti planiram ovim putem da odgovaram. Kada Milorada Dodika sretnem, prvom prilikom ću mu u lice, lično, bez kamera i govornice, reći šta o tome mislim!”, ističe Bundalo.