STANIVUKOVIĆ ZADAO JOŠ JEDAN BOLAN UDARAC DODIKOVOM KRIMINALU: Sada je na meti sestrić Milorada Dodika, koji je godinama zgrtao pare zloupotrebljavajući…

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, nedavno se dotaknuo građevinskog kriminala, kontroverzne javne nabave, privatizacije javnih usluga i zlouporabe položaja.

Potom je, između ostalog, spomenuo da u Banjaluci postoje 372 reklamna panoa, od kojih je 159 lažno postavljeno, za koje nije plaćena naknada za uslugu, što je oštetilo proračun ovog grada RS za oko 255.000 eura.

Za četiri godine ta cifra iznosi “tričavih” milion eura.

– To je pet hiljada karata mjesečno za penzionere, samo na bilboardima, koji su javni – rekao je Stanivuković.

No, Draško Stanivuković napisao je danas na svom Facebook profilu da je već uklonjeno 15 bilborda.

Od 28 bilborda koji su ilegalno postavljeni i zapečaćeni, 15 su ih preko noći uklonile firme koje godinama nisu plaćale porez na javne usluge. Ovi bilbordi, jer nisu sami postavljeni, također nisu uklonjeni, pa očekujemo policijski odgovor. Kroz ponude koje pružaju te tvrtke, mi možemo saznati o kome se radi.

Dokaz da žive u strahu

Ova slika je dokaz da žive u strahu od onoga što još možemo otkriti. Nećemo stati dok ne prebrodimo te loše pojave u našem društvu – napisao je Stanivuković u današnjem prvom Facebook postu na ovu temu.

Uskoro se nadovezao i obavio još fotografija te javno prozvao firmu za koju misli da je uklonila bilborde. A vlasnik je, ni manje ni više, sestrić Milorada Dodika.

– Anticivilizacijski čin, fotografija na kojoj se jasno vidi kako radnici firme “DL plakat” uklanjaju svoje nelegalno postavljene bilborde.Firma “DL plakat” Bogoljuba Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, osim što godinama nije plaćala komunalnu naknadu, ne poštuje niti odluke inspekcije koja je neke i zapečatila, a iza sebe ostavljaju oštećenja na trotoarima i prljavštinu.

Vrata Gradske uprave za ovakav rad firmi bit će zatvorena, a ove fotografije su dostavljene i nadležnim institucijama radi utvrđivanja krivične odgovornosti. Sa ovakvim ponašanjem se mora stati – napisao je Stanivuković.