STANIVUKOVIĆ: Žestok udar na Dodikove kadrove – “Kriminal uhvaćen kao zec, krivične prijave idu u utorak”

“Kriminal je uhvaćen kao zec i ne može nikuda da mrdne”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavljajući prvo izvješće “Tima za reviziju”.

Stanivuković je rekao da će optužbe za kriminal biti podnesene u utorak.

Mladi gradonačenik Banjaluke se prvo osvrnuo na problem bilborda u gradu, za koje niko ne plaća nikakva sredstva, zbog čega ispašta budžet grada

– Banja Luka ima 372 bilborda, od kojih je 159 deplasirano. Ne plaćaju naknadu za uslugu. Reklamni panoi nalaze se na 17 metara od Gradske uprave. Proračunu je naštetilo pola miliona maraka.

Tim za reviziju je, dodao je on, našao je 50 bilborda koji su ničiji.

– Svi moraju platiti naknadu – dodao je Stanivuković.

Sestrići lidera SNSD-a Milorada Dodika imaju bilborde u zgradi “EuroSpleta” i, kako je rekao Stanivuković, nisu im plaćeni.

– Identificirat ćemo druge firme. Političari su imali i reklamne ploče. Možda je bilo moje, vidjet ćemo. Rok za plaćanje svih firmi je do ponedjeljka. Ako to ne plate, neće više dobiti. Ide krivična prijava protiv šefa Komunalne policije, jer nije vidio ovo. Pa neka Tužilaštvo radi svoj posao – istakao je Stanivuković.

Šef Komunalne policije je, dodao je on, usmeno je naređivao da se uklone srca i dunje grupe “Pravde za Davida” sa obale Vrbasa.

Stanivuković je rekao da se Mladen Ćućun, šef Civilne zaštite, vratio na posao “malo morgen”.

Prema Stanivukoviću, Ćućun će dobiti disciplinsku i kaznenu prijavu i može odmah u zatvor.

– Da vidim Zucunov ured. Poput Luja XIV. Ćućun XIV. Stanivuković je izjavio da je u utorak protiv njega podnesena kaznena prijava.

Stanivuković se dotaknuo i problema Aquane za koji je rekao da je počinio “ekonomski genocid” – Draško,

– Riječ je o 10 miliona duga, što je u prevodu 24.000 mjesečnih karata za penziore i godina dana besplatnih vrtića za naše klince – kaže Draško.

On je istakao da će građevinski kriminal tek izaći na vidjelo.