STANIVUKOVIĆEV ZAMJENIK RAZBIJESNIO VUKANOVIĆA: “Ti si njegova sušta suprotnost” (VIDEO)

Odlazak jednog od najglasnijih opozicionara iz Skupštine RS-a, Draška Stanivukovića, osim građana koji redovno prate sjednice NSRS, najviše su osjetile njegove kolege Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, sa kojima je redovno “nervirao” poslanike iz vlasti, piše Srpskainfo.

Umjesto Stanivukovića u skupštinske klupe je došao njegov partijski kolega iz PDP Radenko Čupić, koji se odmah na početku nije svidio upravo Vukanoviću.

– Za razliku od Draška, koji je žestoko i neprekidno kritikovao vlast, drug Čupić je ustvrdio da će biti konstruktivan, nazvao je Vladu i ministre čestitim, te izrazio negodovanje mojim glasnim diskusijama. Obećavam da ću u nastavku zasjedanja biti tiši, da ne bi bio pod stresom novi opozicioni poslanik dok se ne privikne na atmosferu u skupštinskoj sali – poručio je Vukanović, ubrzo nakon što je Čupić položio zakletvu.

Vukanović tvrdi da je iz prvog Čupićevog javnog obraćanja NSRS-u jasno da on ne bi bio jednako glasan kao Stanivuković, “vjerovatno uopšte neće miješati u svoj posao”.

Ističe kako na to upućuje i Čupićeva izjava na NSRS-u da “neće biti ni vlade ni oporbe”.

– Juče, prekjuče i danas sam se svašta naslušao u ovoj Narodnoj skupštini RS. Ja ću se ponašati krajnje korektno, jer ne volim žestoku retoriku. Imam prijatelje i u vlasti, i u opoziciji, pa čak i u Vladi RS, među ministrima. Ne želim nikoga da napadam – rekao je između ostalog Čupić tokom svog prvog obraćanja.

Vukanoviću se uopće nije svidio njegovo stav, rekavši da je Stanivuković iskreni opozicionar, da ozbiljno shvaća ulogu zastupnika i da je njegov zamjenik očito suprotan.

– Šteta je što Stanivuković više nije u NSRS. Uloga nas iz opozicije je da demaskiramo vlast, pokazujemo njihove greške i nemoć, a najbolje mjesto za to je upravo Skupština. To je gotovo jedino mjesto na kojem mogu da se ukrste argumenti i da se vidi sva slabost režima. To je ujedno jedina prilika da se susretnu vlast i opozicije na jednom mjestu. Da nije skupštine ne bi bilo mjesta za ukrštanje argumenata vlasti i opozicije – kaže Vukanović.

On dodaje da će se, osim Stanivukovića, osjetiti i odlazak SDS-ovca Zorana Vidića iz NSRS-a, ali da ga to neće zaustaviti da i dalje bude glasan kritičar vlasti i da na svakoj sjednici iznosi argumente koje ima protiv nje.

– Nastaviću istom žestinom – poručio je Vukanović.