Stefanović: Nastavlja se opremanje Vojske Srbije

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije.

Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih “pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “ognja”, besposadne platforme naoružane “mali Miloš”, novog oklopnog vozila BOV OT i balističkih uniformi za vojnike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Stefanović je ocijenio da je riječ o dobroj suradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika putem koje će vojska biti nadograđena sljedeće godine.

– Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama “Prvoj petoletki”, “Јugoimport SDPR-u”, “Јumku” i “FAP-u”, sa kojima su potpisani ugovori, slijede proizvodnje novih “pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “ognja”, “malog Miloša” i novih balističkih uniformi za vojnike – istakao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, među fondovima čija je proizvodnja i dostava ugovoreno je i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti dizajnirano za zaštitu vojnika i koje će značajno podići efikasnost Vojske Srbije.

– Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da ljudi zaista ne odmaraju, već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mjere ostvaruju rezultate – naveo je Stefanović.

Dodao je kako očekuje da će ugovori o kupnji novih “Lazara” i “Miloša” biti potpisani sljedeće sedmice.

– Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske i u ljude i u njihovu zaštitu jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije – rekao je Stefanović.