Stevandić: Opozicija RS-a treba da uči od Vučića, a ne da ponavljaju stavove i zahtjeve Bakira Izetbegovića

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da opozicija u Republici Srpskoj treba da uči od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ne da mu drži pridike i dijeli savjete.

– Nevjerovatno je da bilo ko, pogotovo lideri opozicije traže od predsjednika Srbije da iznosi njihovo mišljenje kao svoje i da ga koriste za svoje političke ciljeve – rekao je Stevandić.

On je naglasio da su neki od opozicionara znali da u Narodnoj skupštini Republike Srpske iznose uvrede na račun funkcionera Srbije, a neki ponavljaju stavove i zahtjeve Bakira Izetbegovića, lidera SDA, da se Vučić treba okrenuti protiv rukovodstva Repubike Srpske, saopćeno je iz Ujedinjene Srpske.

– U situaciji kad se Bošnjaci pokušavaju zajedno sa dijelom međunarodne zajednice iživljavati na Republici Srpskoj, tražiti od predsjednika Srbije da za takvu krizu okrivi rukovodstvo Srpske (entiteta Republike Srpske op.a), govori samo o ciljevima opozicije i skretanju pažnje sa pravog izvora problema – dodao je Stevandić, prenosi Srna.