Stigla prva odbijenica na Konakovićev poziv: Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka, hoće da ih okupi

Predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković pozvao je na radni ručak i sastanak političke predstavnike Bošnjaka iz naše zemlje i regiona, ali iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu stiže prva odbijenica.

Delegat SBiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Džemal Smajić oglasio se na Facebooku i naveo da neće doći na sastanak koji bi se trebao održati u petak, 12. aprila, u Sarajevu.

“Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka 2022. godine, hoće da ih okupi.

Posljednji u nizu nepromišljenih i nezrelih poteza vladajuće Trojke, dolazi od glavnog Bošnjaka u Trojci Dine Konakovića. Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane ‘vezati konja gdje mu aga kaže’, hoće da okupi Bošnjake.

Osim toga, očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru.

Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova ‘mudrost’ toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno.

Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH”, naveo je Smajić.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, ni lider SDA Bakir Izetbegović se neće odazvati na ovaj poziv.