Sutra sastanak stranka iz RS-a zbog Inzkove odluke: Stav opozicije je da ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja

Sastanak parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske povodom primjene bonskih ovlaštenja od Valentina Inzka je trebao biti prilika da se da zajednički odgovor na ovu situaciju, ali vidimo da SNSD već vodi svoju posebnu kampanju, kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović, prenose Vijesti.ba

On je danas u Loparama rekao da će po svemu sudeći sutrašnji sastanak biti pokušaj da vlast izdiktira svoja unaprijed pripremljena rješenja.

– Sutra idemo na zajednički dogovor a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Dodik već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako dovijaju jer je ovo bila prava prilika da zajednički prodiskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom i damo zajednički odgovor iz Srpske – naveo je Šarović.

Čini mi se da će, dodaje Šarović, sutrašni sastanak biti prazna priča i da će se pokušati izdiktirati rješenja.

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

– U ostalom za ovu situaciju ja mislim da oni snose tu odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti – podsjetio je Šarović.

On navodi da takva vlast teško može ponuditi spasonosna rješenja u ovakvoj situaciji.

– Ja mislim da je ovo što sada oni rade srljanje, kao i činjenica da to čine bez dogovora sa opozicionim strankama – kaže Šarović.

Ističe da ponašanje vlasti budi sumnju da je u pitanju neki unaprijed smišljeni scenarij.

– Počinjem da sumnjam da su bili u dogovoru sa Valentinom Inzkom i ne znam kim. Od kud odjedanput svi oni propagandni materijali, video zapisi. Peticije se potpisiju već spremne nakon dva tri sata. Onda su oni morali da znaju šta će da se desi – napominje Šarović.

Navodi da je stav opozicije u Srpskoj da ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja.

– Ne treba manipulisati narodom. To je nepotrebno u tom smislu daćemo doprinos na sutrašnjem sastanku i sjednici Narodne skupštine, koja će biti održana za koji dan – istakao je predsjednik SDS.

Šarović, koji je danas učestvovao u manifestaciji Dani dijaspore u Loparama je poruči da razvoj i napredak liječe sve rane i probleme jednog društva.

– Manifestacija Dani dijaspore u Loparama jačaju iz godine u godinu i pokazuju kako jedna lokalna zajednica treba da koristi svoju dijasporu za razvoj. Načelnik Savić i njegov tim su primjer uspješne saradnje lokalne samouprave sa dijasporom i od Rada Savića i opštine Lopare imaju šta da nauče mnogo veće opštine i gradovi Republike Srpske – poručio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.