SVA SREĆA PA ONA NIJE: Cvijanovićka za Džaferovića izjavila da je isprazan i…

…zahvalila Krivokapiću i Vučiću.

Predsjednica RS Željka Cvijanović istakla je da je reakcija Šefika Džaferovića na čestitku predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča na “Dan Republike” bila uobičajena – jadna i isprazna, kao i sve one kojei su uslijedile iz Sarajeva i nisu je nimalo iznenadile.

“Ono što misli,, rekla sam javno, a to je da se zahvaljujem predsjedniku Aleksandru Vučiću ne samo što nam je čestitao, već posebno zato što je odnos između Srbije i RS dobio novu dimenziju, sadržaj i konkretnost za njegove vlasti. Smatram to posebnom vrstom izražene odgovornosti i brige za Republiku Srpsku i mi to zaista cijenimo i ono što ljudi misle, kao predsjednica, kažem javno”, poručila je ona komentirajući stav člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da su Vučićeve čestitke povodom neustavnog dana RS-a odraz nepoštovanja prema državi BiH i direktan atak na njen suverenitet.

Što se tiče intervjua s premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, Cvijanović je za beogradske “Novosti” rekla da je bio ugodan i optimističan. U nastavku razgovora je, po običaju, lupetala, kao i do sada.