Svakom loncu poklopac! Vulin: Komšić izjavama o “Dobrovoljačkoj” vrijeđa žrtve

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je jučer da je kasnila optužnica za masakr civila zaposlenih u JNA i bespomoćnih regruta u pratnji UN-ovih snaga u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, ali je to još jedna prilika da se dokaže istina.

Vezano za izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je nastavak suđenja u predmetu “Dobrovoljačka” pokušaj da se aktima izmišljenih optužnica potpuno promijeni karakter rata u BiH, Vulin je istaknuo da Komšić dovoljno vrijeđa Hrvate izborom za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a izjavama o “Dobrovoljačkoj” i žrtve.

Vulin je rekao da nije čudno što Komšić kaže da je u BiH zabranjeno korumpirano pravosuđe i dijelovi tužiteljstva, ‘jer on najbolje zna kakvu državu vodi’, a posebno kako je izabran za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Naglasio je da Srbija ne može nikome narediti da podigne optužnicu, kako je rekao Komšić.

Da jeste, dodao je Vulin, učinio bi to desetljećima ranije, kao i za masovna ubistva Srba u Sarajevu, zločine Nasera Orića i zločine odreda “El mudžahedin”.

“Ne bismo zaboravili ni da pitamo ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića (predsjednika Srbije) u Srebrenici”, istakao je Vulin, prenijeli su srpski mediji.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ejupa Ganića, Zaima Backovića, Hamida Bakhta, Hasana Efendića, Fikreta Muslimovića, Jusufa Pušine, Bakira Alispahića, Enesa Bezdroba, Ismeta Dahića i Mahira Žišeka, osumnjičenih za ratni zločin u Sarajevu početkom maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici.