U našoj zemlji je početkom ove godine odjeknula vijest da je smanjeno vladanje jednoj učenici Osnovne škole “Petar Kočić” u mjestu Sjenina Rijeka kod Doboja jer je odsustvovala pet časova zbog obilježavanja Dana državnosti BiH.

Obrazloženje je potpisala direktorica škole Mevlida Dervišefendić, a prema tvrdnjama roditelja i lično zauzela za kažnjavanje učenice 4. razreda.

Danas je direktorica Mevdila Dervišefendić ponovo u fokusu medija: Sada zbog bilboarda na kojem je ispisana čestitka direktorici Dervišefendić povodom obilježavanja Dana nezavisnosti naše zemlje.

alt

“Mevlida, sretan ti 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, napisano je na panou pored puta u Doboj Istoku.

Na ovu temu osvrnuo se i Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i novi savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Mevlida Dervišefendić, direktorica OŠ “Petar Kočić” grad Doboj, lojalna je građanka RS-a koja samo poštuje Zakone RS-a bez obzira na nedopustivu javnu stigmatizaciju koju doživljava kao Bošnjakinja od strane političkih Bošnjaka koji ne priznaju RS. Treba joj odati svako priznanje!”, poručio je Tegeltija na svom Twitter profilu.

Ovaj poziv Tegeltije da se Mevlida Dervišefendić “oda svako priznanje” i ne predstavlja iznenađenje. Bivši predsjednik VSTS-a svjestan je da režim Milorada Dodika nagrađuje one koji poštuju pravila igre koja on postavlja. Ima li boljeg primjera od samog Tegeltije.