Tenzije Beograda i Banje Luke: Dodikov savjetnik udario na Vučićevog saradnika

Iako je Milorad Dodik, nakon današnjeg sastanka sa Aleksandrom Vučićem, istakao da saradnja bh. entiteta RS i Srbije “nikad nije bila bolja”, sudeći po otvorenom medijskom napadu savjetnika član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, Pere Simića, na Nebojšu Krstića, bliskog saradnika predsjednika Srbije, i to posredstvom Srne i RTRS-a, čini se da se odnosi Banje Luke i Beograda zaoštravaju, piše Radiosarajevo.ba.

Indikativno kako je Simć konstatirao da se Krstić (ljekar, nekadašnji muzičar popularne rok grupe VIS Idoli) svrstava u grupu onih koji žele na ovaj način da pokvare izuzetne odnose između Republike Srpske i Republike Srbije, odnosno Milorada Dodika i Aleksadra Vučića“.

“Beogradski marketinški stručnjak i priučeni analitičar Nebojša Krstić objavama na svom Tviter nalogu podlo i naivno pokušava da optuži srpskog člana Presjedništva BiH Milorada Dodika da navodno hoće da Srbiju posvađa sa Njemačkom, dok su, njemu i njegovim prijateljima iz Beograda, bliski sarajevski “Avaz” i beogradska televizija sa bijeljinskom adresom BNTV jedva dočekali da objave tu brljotinu od izjave”, rekao je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva Pero Simić, prenosi RTRS.

S druge strane, Simić, nekada poznat kao ratni urednik lista SiM (Semberija i Majevica) iz Bijeljine i veliki poštovalac lika i djela Željka Ražnatovića Arkana (te je kao takav dobro poznat semberskim Bošnjacima), karijeru Dodikovog savjetnika počeo je snimanjima filma “o uspjesima Vlade RS” i Dodiku.

“Svojom objavom da je “Dodik prvo odbacivanjem Christiana Schmidta pokušao da Srbiju posvađa sa Njemačkom, a sada nedoličnim komentarima na račun Gabrijela Escobara pokušava da joj oteža odbranu Kosova”, jasno je da bi Krstić, bivši propali muzičar, i savjetnik Borisa Tadića, pa onda i samozvani politički analitičar i enormno plaćeni lobista, finansijski jako izdašnog gazde koga u Srbiji svi poznaju, teško mogao da dobije validnu potvrdu da je normalan, dok na Tviter postavlja ovakve objave”, istakao je Simić.

Poručio je da, za razliku od Krstića, Dodik „radi za Republiku Srpsku i srpski narod“.

„Samo nenormalan čovjek može napisati to što je napisao Krstić“, naveo je Simić, optužujući pojedine medije iz Sarajeva da su od „takvih kao što je Krstić dobio sponzorisani zadatak da blati Dodika“.

„On je istakao da taj Krstićev podli i naivni pokušaj da Dodika optuži da navodno pokušava Srbiju posvađati sa Njemačkom jer zaboga ne priznaje nelegitimnog Nijemca Christiana Schmidta koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, te da otežava Srbiji navodnu odbranu Kosova “komentarima na račun Escobara” nije ništa drugo nego naivna glupost i pokušaj podvale lobističkog centra kome Krstić pripada i koji ga sponzoriše“, zaključio je Simić.

„Dodik nikad Srbiji ništa nije otežavao, niti je pravio probleme, ali jeste do kraja uvijek otvoreno i bez ikakvih kalkulacija branio interese srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske. Na kraju, po onoj narodnoj izreci poručio bih Krstiću da “pas laje a karavan prolazi”. Dodik i njegov karavan koji brani Srbe i Republiku Srpsku i Srbiju ide dalje u nove pobjede“, poručio je Simić Krstiću.